banner47

KKTC'de Yakın Doğu Üniversitesi bilimsel makale üretim merkezi

KKTC'de Yakın Doğu Üniversitesi bilimsel makale üretim merkezi
banner3

Yakın Doğu Üniversitesi, KKTC üniversitelerinin 2021’de yayımladığı bilimsel makalelerin yüzde 50,5’ini tek başına üretti!KKTC (İGFA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) üniversitelerinin Web of Science ve Scopus tarafından taranan dergilerde, 2021’de yayımladığı 3 bin 19 bilimsel makalenin yüzde 50,5’ine tek başına Yakın Doğu Üniversitesi akademisyenleri imza attı.

Yakın Doğu Üniversitesi, KKTC'yi bilim dünyasında temsil etmeye devam ediyor. KKTC’nin yerli otomobili GÜNSEL, yerli PCR Tanı ve Varyant Analiz Kiti, koruyucu burun spreyi Olirin gibi pek çok projeyi başarıyla hayata geçiren Yakın Doğu Üniversitesi, yüksek akademik performansı ile de Times Higher Education, AD Scientific, URAP gibi yükseköğretim derecelendirme kurumlarının yayınladığı dünya üniversiteleri sıralamalarında üst sıralarda yer alıyor.

KKTC üniversitelerinin Web of Science ve Scopus tarafından taranan dergilerde, 2021’de yayımladığı 3.019 bilimsel makalenin yüzde 50,5’ine tek başına Yakın Doğu Üniversitesi akademisyenleri imza attı. 2021’de 1.525 makale yayımlayan Yakın Doğu Üniversitesi, bu alanda, bin sınırını aşan tek üniversite oldu. Takip eden üniversite ise 703 makale ile yüzde 23,2’lik pay aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23