banner47

KKTC'de bağımsızlığın 30. yıl şerefine sergi

KKTC'de bağımsızlığın 30. yıl şerefine sergi
banner3

Türki Cumhuriyetlerin bağımsızlıklarının 30’uncu yıl şerefine düzenlenen “Türksoy Fotoğraf Sergisi” Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonu’nda açıldı.KKTC (İGFA) -  Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan'ın bağımsızlığının 30’uncu yılı şerefine Yakın Doğu Üniversitesi ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) iş birliği ile Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nde açılan “TÜRKSOY Fotoğraf Sergisi” büyük bir katılımla Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonu’nda açıldı.

Sergide Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan’ın tabiatı, tarihi, mimari dokusu, insan manzaraları ile kültür ve sanatını yansıtan eserler yer aldı.

Serginin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk soyundan gelen ülkelerin bağımsızlıklarının 30’uncu yılına ithaf edilen bu anlamlı serginin açılışında bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de, her ne kadar tanınma noktasında sıkıntılar yaşasa da, bağımsız bir ülke olarak Türk dünyasının bir parçası olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, “Türk Cumhuriyetleri 30 yıl önce bağımsızlıklarını kazandılar. Bizler de büyük mücadelelerle Kıbrıs Türkleri olarak bağımsızlığımızı elde ettik. Kendi geleceğimizi tayin etme hakkının bir parçası olarak Kıbrıs Türk Halkı da egemenliğini ve varlığını bağımsız bir cumhuriyet çatısı altında sürdürme iradesini gösterdi. İnanıyorum ki, çok da uzak olmayan bir gelecekte, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin de bağımsızlığının tanınması ile Türk Konseyi'nde daimi üye olarak yerimizi alacağız. Çünkü bizim yerimiz Türk dünyasıdır” ifadesini kullandı.

Türk dünyasının en seçkin fotoğraf sanatçılarının objektiflerine yansıyan ve Türk Cumhuriyetlerin benzersiz güzelliklerini yansıtan eserlerden oluşan sergi, 15 Kasım’a kadar ziyarete açık olacak. Eserler, sergi sonrasında Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin koleksiyonunda yer alacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23