banner47

Meteoroloji'den sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan raporda başta Bursa olmak üzere birçok ili etkisi altına alacak sağanak yağışın hafta boyu süreceği belirtildi. Vatandaşlardan olası sel baskınlarına karşı dikkatli olmaları istenirken yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı da tedbirli olunması istendi. Peki sağanak yağış ne zaman sona erecek?

Meteoroloji'den sağanak uyarısı
banner3

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan haritalı paylaşımda yurt genelinde hava sıcaklıklarının düşeceği ve çok sayıda ilde önümüzde 5 gün boyunca sağanak yağışın etkili olacağı belirtildi.

Yağmurun yağacağı iller arasında İstanbul da yer alırken vatandaşlardan olası sel baskınlarına karşı dikkatli olmaları istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Batı Anadolu için gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, kuzeybatı kesimlerde halen devam eden gök gürültülü sağanağın, akşam saatlerine kadar Bilecik çevreleri ile Bursa'nın doğu, Sakarya ve Düzce'nin güney, Eskişehir ve Bolu'nun batı, Kütahya'nın kuzey ve batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiği belirtildi.

Açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Feyzi SARIKAYA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER