banner47

Bursa İznik'te emekli öğretmen ahşaba hayat veriyor

Bursa'nın İznik ilçesinde el tornasında işlediği ahşaplar ile kendinden söz ettiren emekli öğretmen ortaya çıkardığı eserleriyle beğeni topluyor.

Bursa İznik'te emekli öğretmen ahşaba hayat veriyor
banner3

BURSA (İGFA) - 1958 yılında Bursa'ın İznik ilçesinde dünyaya gelen Servet Bağcı 28 yıllık Fen Bilgisi öğretmenliğine Alpaslan Ortaokulu'nda nokta koymasının ardından kendini ahşap sanatına adadı. El tornasında işlediği ahşap ürünleri ülkenin dört bir tarafına yolluyor.

Öğretmenlik hayatına Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde başladığını vurgulayan Servet Bağcı, "Emekli olduktan sonra bir şeyler üretmeliyim, kaliteli vakit geçirmeliyim diye kendime dert edinmiştim. Ahşap sevdiğim bir daldı.  Önce ufak bir tornada başladım. Şimdilerde ise çoğunlukla gıda da kullanılmak üzere mutfak malzemeleri üretiyorum.Genellikle zeytin ağacı çalışıyorum" açıklamasında bulundu.

Şu anda Türkiye'nin birçok yerinden siparişlerin geldiğini vurgulayan Servet Bağcı, "Sipariş üzerine, talep üzerine yapıp gönderiyorum. Gençlere tavsiyem telefon ve bilgisayarlarda boşa geçirdikleri zamanlarda kafalarını kaldırıp gerçek hayatın farkına varmalarıdır” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2021, 12:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23