banner47

Aksaray Jandarması'ndan traktör mesaisi

Aksaray Alay Komutanlığı'na bağlı Jandarma ekipleri, traktör kazalarını çok olduğu bölgelerde, traktör ve tarımsal aletlerinin denetimin yaparak, kurallara uymayan sürücülere ceza kesti, ve traktörde güvenliğin nasıl sağlanacağını anlattı.

Aksaray Jandarması'ndan traktör mesaisi
banner3

 AKSARAY (İGFA) - Aksaray İl Jandarma Komutanlığı tarafından tarım aletlerinin  ve  araçların karışmış olduğu kazaların önüne geçebilmek maksadıyla kapsamlı denetimler yaptı.

Denetimlerde traktörlerde görünmeyi sağlayan üçgen reflektör, flaşörlü lamba ile 2001 yılından sonra üretilen traktörlerde zorunlu olan devrilme esnasında sürücünün traktörün altında kalarak ölmesini engelleyen koruma çerçevesinin bulunup bulunmadığı kontrol edildi.

Reflektör, flaşörlü lamba ve koruma çerçevesinin önemi konusunda traktör sürücülerine bilgilendirme yapan Jandarma ekipleri, “Traktör Kullanımında Güvenlik” konulu broşür dağıttı. Ayrıca traktörlerin ve diğer tarım araçlarının uygunsuz olarak trafikte seyretmelerine izin verilmeyerek, sürücülere kısıtlama ve yasaklara uymaları konusunda hatırlatmalar yapıldı.

Tarımsal faaliyette bulunan araçların karışmış olduğu kazaları en aza indirerek vatandaşın, can ve mal güvenliğinin sağlanması için trafik denetimi ve bilgilendirme faaliyetlerine devam edileceği bildirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23